Gitaarles

Naast concerten geef ik gitaarles in Groningen (stad, Oosterparkwijk). Ook geef ik les op muziekschool de Kubus in Lelystad. Kijk voor meer informatie over mijn lessen bij de Kubus op hun website

De gitaar is een erg veelzijdig instrument waar je veel kanten mee op kunt. In mijn lessen probeer ik je een zo breed mogelijk beeld te geven van wat er allemaal mogelijk is op de gitaar. De basis van waaruit ik lesgeef is klassiek, wat een goede basis geeft om op verder te bouwen. Daarnaast laat ik je kennismaken met verschillende stijlen (o.a. klassiek, spaans, fingerstyle, pop), zodat je écht goed uit kan vinden waar jouw voorkeur ligt. Als er een liedje is wat je zelf graag wilt leren spelen, dan werken we daar in de lessen naartoe.

Tijdens mijn lessen is er aandacht voor zowel melodie- als akkoordspel. Je leert verschillende muzieknotaties te lezen (notenschrift, tablatuur, akkoorden) en verschillende gitaartechnieken (klassieke aanslag, strummen, etc.) te gebruiken. Daarnaast probeer ik waar mogelijk ook aandacht te besteden aan ensemblespel. Dit kan door mee te spelen met een cd, maar bijvoorbeeld ook door samen te spelen met mij, een andere leerling of een muzikale vriend/vriendin.

Mijn lessen duren wekelijks een half uur. Er is ook een mogelijkheid om met twee personen tegelijkertijd les te nemen. In dit geval kan de lestijd verlengd worden tot drie kwartier. Voor mijn lessen maakt het niet uit of je jong of oud, beginner of gevorderd bent. Ik pas mijn lessen aan naar het niveau van de leerling.